Over Elisabeth

Op mijn website benadruk ik het werk dat ik alweer ruim veertien jaar het liefste doe en ook op zeer regelmatige basis: het leiden van debatten en andersoortige bijeenkomsten.

OP HERHALING
Zo leid ik alweer 6 jaar het maandelijkse debat in de nieuwe bibliotheek van Almere, ben ik de afgelopen negen jaar steeds de dagvoorzitter bij het halfjaarlijks congres van VNG Utrecht en leid ik de afgelopen 5 jaar alle debatten van Binnenlands Bestuur.
Naast mijn activiteiten als gespreksleider, werk ik sinds mijn 24e in de journalistiek. Zo was ik politiek verslaggever bij het Utrechts Nieuwsblad en bij RTV Noord-Holland. Acht jaar geleden ben ik ook in de journalistiek freelancer geworden, ik werd toen meteen freelance verslaggever/redacteur bij BNR Nieuwsradio. De laatste vier jaar bereid ik daar de BNR zorgdebatten voor, voor Harmke Pijpers (voorbereiden betekent panelleden bedenken, uitnodigen, voorgesprekken voeren, draaiboek maken en regisseur zijn tijdens de uitzending van het debat). Ook werk ik alweer zes jaar als freelance verslaggever/redacteur voor Omroep Flevoland.

POLITIEK, TOEN AL
In 1994 ben ik afgestudeerd in Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht, op het onderwerp ‘fractiediscipline’ (artikel 62 Grondwet), werkte ik tijdens mijn studie voor toenmalig CDA-kamerlid Ank Bijleveld en werkte ik pal na mijn studie, na mijn overstap naar GroenLinks, vier jaar lang als fractiemedewerker voor GroenLinks in de stad Utrecht. Ik ben blij dat ik twee politieke partijen van binnen heb mogen leren kennen.

ELISABETH & CO
Bij tekstprodukties werk ik samen met schrijver en eindredacteur Chris Bos uit Bilthoven – die degelijkheid combineert met een zeer creatieve pen. Hij maakt de mooiste en meest leesbare tekstverslagen van bijeenkomsten.
Bij videoprodukties werk ik heel graag samen met Westmedia en BlueDrop, ik kan beide Utrechtse bureaus van harte aanbevelen, ook voor videoverslagen van bijeenkomsten. Westmedia richt zich op ‘de publieke zaak’ en maakt vooral journalistieke video’s: Jeroen Westerbeek en Klaartje Snoeren werken nationaal en internationaal en hebben – logischerwijs, want ze zijn domweg goed – terugkerende opdrachtgevers zoals ministeries. Gerard Wielenga en Ferry van Nimwegen van BlueDrop werken meer voor commerciele bedrijven en instellingen en maken eveneens video’s die zonder uitzondering bijzonder creatief en van hoge kwaliteit zijn (zie ook het filmpje op mijn site, waarin ik mijzelf interview).

Overigens: Van 2011 tot 2015 was ik lid van de Goede Dagvoorzitters, dat zijn vakgenoten die elkaar scherp houden door intervisie en inhoudelijke bijeenkomsten over aspecten van het vak. Sinds begin 2015 ben ik lid van de Utrechtse Communicatie Kring.